Χορωδιακά μαθήματα τις Δευτέρες στο ΔΟΝ

Χορωδιακά μαθήματα τις Δευτέρες στο ΔΟΝ

Η Ελένη Λαζάρου από την Δευτέρα 27/9 και κάθε Δευτέρα θα πραγματοποιεί μαθήματα χορωδίας στον χώρο του ΔΟΝ Σαλόνι Τεχνών.
Το πρόγραμμα αρχίζει στις 5 το απόγευμα και κάθε τμήμα διαρκεί 1 ώρα. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα ή περισσότερα τμήματα.

Σύνολα Χορωδιών:
• 5:00 – 6:00 Φωνές παράδοσης (παραδοσιακό τραγούδι- Παραλλαγές/ Τοπικά ιδιώματα / Τρόποι και ερμηνεία)
• 6:00 – 7:00 Μικτή ενηλίκων παραδοσιακής μουσικής
• 7:00 – 8:00 Νεανική χορωδία σύγχρονου/παραδοσιακού τραγουδιού
• 8:00 -9:00 Μικτή ενηλίκων σύγχρονης μουσικής
• 9:00 -10:00 Φωνητικό σύνολο σύγχρονου τραγουδιού (για προχωρημένους)

Κόστος

Μηνιαία συμμετοχή: 20 € κατ’ άτομο ανά τμήμα

Συμμετοχή σε 2 τμήματα:  Μηνιαία συμμετοχή 30€ κατ’ άτομο ( έκπτωση 10 €)

*Έλα με την παρέα σου σε ένα από τα τμήματα της Δευτέρας και κέρδισε 5 € έκπτωση και για τους δύο σας στη μηνιαία σας συμμετοχή! (τελικό κόστος 15 € κατ’ άτομο)

Event Facebook

 

Η Ελένη Λαζάρου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη . Είναι δισέγγονη του συνθέτη και μουσικόδιδασκάλου βυζαντινής μουσικής Νηλέως Καμαράδου και ανιψιά του μεγάλου βιολιστή Στέλιου Λαζάρου.

Ξεκίνα να τραγουδά σε ηλικία 5 ετών. Όταν ήταν 10 ετών μετακομίζουν οικογενειακά στη Θήβα όπου ασχολείται αρχικά με την κιθάρα και το πιάνο. Στα 11 ξεκίνα μουσική θεωρία και ακορντεόν με το μαέστρο και δεξιοτέχνη του μουσικού οργάνου Νικόλαο Μαργώνη. Συνεχίζει τις μουσικές σπουδές στο ακορντεόν μέχρι τα 18 οπότε και επιστρέφει στην Αθήνα για να φοιτήσει στη Γαλλική Ακαδημία, από την οποία αποφοιτά με Sorbonne 1 και 2 , με κατεύθυνση στον μεταφραστικό τομέα.

Το 1992 ξεκινά να ηχογραφεί σε δουλειές άλλων καλλιτεχνών κάνοντας φωνητικά και ντουέτα( Ανδρέας Τσουκαλάς -“Νόμιζα”,κ.α.) όπως επίσης διαφημιστικά σποτ για το ραδιόφωνο.
Αποφασίζει νωρίς τη μουσική κατεύθυνση, και βοηθούντος ενός μπαγλαμά που βρίσκει τυχαία στην πλατεία Νέας Σμύρνης ασχολείται συστηματικά με το ρεμπέτικο λαϊκό και παραδοσιακό τραγούδι.
Οι εμφανίσεις ανά την Ελλάδα σε συναυλίες και πανηγύρια δίπλα σε μεγάλα ονόματα του λαϊκού αλλά και του παραδοσιακού τραγουδιού, συνεχίζονται έως και το 1996 οπότε φεύγει στη Νέα Υόρκη.

Με αρχικό στόχο να σπουδάσει jazz vocals σε μεγάλα μουσικά πανεπιστήμια (Manhattan school of music, The Juilliard ), αλλάζει αίφνης πορεία και μαθητεύει δίπλα στον περίφημο μουσικοδιδάσκαλο Ιωάννη Τσελεπιδάκη θεωρία της βυζαντινής μουσικής και ψαλτική τέχνη, ρυθμολογία και κρουστά με τον διεθνούς φήμης δεξιοτέχνη Zohar Fresco και την τέχνη του μακάμ με τον αείμνηστο σολίστα και δάσκαλο του ουτιού Haig Manoukian .

Με Fresco, Manoukian αλλά και τον George Stathos, Δημήτρη Μαραγκό,Mike Hess, και πολλούς guest stars, δημιουργεί τους “Μανέρως”, σχήμα που παρουσιάζει μουσική της ανατολικής Μεσογείου στο ευρύτερο κοινό της Νέας Υόρκης (Lincoln center, School of arts of New York, Bohemian Hall, Stevens Institute of Technology, Greek Cultural Center κ.α.).

Παράλληλα δημιουργεί τους “Παλαιολιθικούς”, σχήμα που ασχολείται με το ρεμπέτικο τραγούδι και στοχεύει στην καρδιά της Ελληνικής ομογένειας, συνεργαζόμενη με όλους τους συλλόγους και παράγοντες του ελληνικού στοιχείου της Νέας Υόρκης.

Ξεκινά να εργάζεται ως δασκάλα μουσικής και ελληνικής παραδοσης στο The Greek American Institute (GA.I.,Bronx, New York) και παράλληλα εκπαιδεύει σχολικές χορωδίες( New Jersey),οι οποίες διακρίνονται με μετάλλια σε μουσικούς σχολικούς διαγωνισμούς της Ανατολικής ακτής.

Επιστρέφει το 1999 στην Αθήνα. Το 2001 συμμετέχει στη δημιουργία του λαϊκού μουσικού σχήματος Τζιβαέρι, ως η κύρια και μοναδική τραγουδίστρια του σχήματος, μέχρι και την διάλυσή του το 2011. Ηχογραφεί με το Τζιβαέρι δύο δίσκους (“Με γλέντια, με γραμμόφωνα, “και τα “Συρτά του ρεμπέτικου”, οι οποίοι γνωρίζουν ευρεία αποδοχή σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το σχήμα Τζιβαέρι στη δεκάχρονη πορεία του ταξιδεύει σε Ελλάδα και εξωτερικό και επίσης συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα ονόματα του ρεμπέτικου (Μπάμπης Γκολές, Αγάθωνας Ιακωβίδης, Μανώλης Δημητριανάκης κ.α.)

Το 2013 αναλαμβάνει χοράρχης στη χορωδία της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας, με την οποία πραγματοποιούν επιτυχημένες εμφανίσεις σε χορωδιακές συναντήσεις και συναυλίες, τραγουδώντας την Ελληνική παράδοση κάθε γωνιάς της χώρας. Επίσης προετοιμάζει παιδιά εφηβικής ηλικίας για παραστάσεις ξενόγλωσσων musical.

Το 2017 ταξιδεύει στο Erbil στο Iρακινό Κουρδιστάν εν καιρώ πολέμου,ως πρέσβειρα της ελληνικής μουσικής παράδοσης για πρώτη φορά στην περιοχή,όπου και παραμένει για ένα μήνα τραγουδώντας ρεμπέτικα, παραδοσιακά αλλά και ξενόγλωσσο ρεπερτόριο.

Το 2017 το Νοέμβριο συνεργαζόμενη με το σχήμα Ρεμπέτικη Ιστορία και την εθνομουσικολόγο διδάκτορα του πανεπιστημίου του Springfield, Illinois, Dr Yona Stamatis, κάνει τουρνέ σε 17 πολιτείες της Αμερικανικής Ηπείρου, δίνοντας συναυλίες και σεμινάρια σε πανεπιστημιακούς και ακαδημαϊκούς χώρους πάνω στο ρεμπέτικο και το παραδοσιακό τραγούδι. Επίσης συμμετέχει στην ηχογράφηση του δίσκου “Ρεμπέτικη ιστορία”.

Έχει εμφανιστεί σε πλείστες τηλεοπτικές εκπομπές από το 1992 έως και σήμερα, όπως και έχει τραγουδήσει σε αφιερωματικές και άλλες εκπομπές στην κρατική αλλά και την ιδιωτική ραδιοφωνία.

Παίζει και διδάσκει επίσης μπαγλαμά, ξύλινα κουτάλια, ζίλια, νταούλι, τουμπελέκι.

 

* Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Λόγω περιορισμού στην χωρητικότητα σας προτείνουμε να κλείσετε την θέση σας.

*Σε περίπτωση ακυρώσεως της εκδήλωσης λόγω απρόβλεπτων μέτρων τα χρήματα από τις κρατήσεις θα επιστραφούν άμεσα.

 

The event is finished.

Hourly Schedule

Τμήματα

5:00 - 6:00
Φωνές παράδοσης
παραδοσιακό τραγούδι- Παραλλαγές/ Τοπικά ιδιώματα / Τρόποι και ερμηνεία
6:00 - 7:00
Μικτή ενηλίκων παραδοσιακής μουσικής
7:00 - 8:00
Νεανική χορωδία σύγχρονου/παραδοσιακού τραγουδιού
8:00 - 9:00
Μικτή ενηλίκων σύγχρονης μουσικής
9:00 - 10:00
Φωνητικό σύνολο σύγχρονου τραγουδιού
για προχωρημένους

Date

Sep 27 2021
Expired!

Time

5:00 am - 10:00 pm
ΔΟΝ Σαλόνι Τεχνών

Location

ΔΟΝ Σαλόνι Τεχνών
Mesologgiou 25, Paleo Faliro 175 63
Website
https://don-salonitexnon.gr
Category

Organizer

ΔΟΝ Σαλόνι Τεχνών
Phone
210 9844081
Email
don.saloni.texnon@gmail.com
Website
https://don-salonitexnon.gr/

Other Organizers

Ελένη Λαζάρου
Phone
6937988534
Email
lenilazarou@gmail.com