Βόλτα στου Τσιτσάνη

Βόλτα στου Τσιτσάνη

Την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί στο ΔΟΝ Σαλόνι Τεχνών ένα αφιέρωμα στον τεράστιο Βασίλη Τσιτσάνη (1915-1984) κάνοντας μία διαδρομή από το προπολεμικό του έργο μέχρι τα ένδοξα χρόνια της δεκαετίας του 1950.

Η Ρεμπέτικη Παρέα μας αποτελείται από τους Μαίρη Δεναξά, Δημήτρη Μέντη, Σάκη Νικολετόπουλο, Στέλιο Παπαδόπουλο και Αντώνη Πελεκάνη κατά αλφαβητική σειρά. Ασχολείται με το ρεμπέτικο και το παλιό λαικό τραγούδι, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο ύφος των πρώτων εκτελέσεων και προσεγγίζει το έργο των παλιών δημιουργών με σεβασμό και αγάπη.

 

Βιογραφικά:

Η Μαίρη Δεναξά, με καταγωγή από την Κρήτη και την Σύρο, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σε μικρή ηλικία παρακολούθησε μαθήματα κλασσικού πιάνου και αρμονίας, ιδιαίτερα μαθήματα φωνητικής τοποθέτησης και κλασσικού τραγουδιού με την σοπράνο και καθηγήτρια φωνητικής Νάντια Φιόρου (Εθνική Λυρική Σκηνή &Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης), μαθήματα Βυζαντινής μουσικής και σεμινάρια φωνητικής τοποθέτησης και τεχνικής με την σκηνοθέτη, μουσικολόγο και δασκάλα φωνής και αναπνοής, με μέθοδο κατοχυρωμένη στις Βρυξέλλες, Μίρκα Γεμεντζάκη, καθώς και σεμινάρια και ιδιαίτερα μαθήματα με καταξιωμένες ερμηνεύτριες όπως Μαρία Κώτη και Μάρθα Φριντζήλα. Εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές και λαϊκά πάλκα της Αθήνας και της επαρχίας εστιάζοντας στο ρεμπέτικο, παλιό λαϊκό, παραδοσιακό και έντεχνο τραγούδι και αποτελεί μέλος του μουσικού σχήματος «Αρμανιάκ». Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Δημήτρης Κοντογιάννης, Κουτουλάκης Γιώργος, Θεοδοσία Στίγκα, ο τραγουδοποιός Άγγελος Σκορδίλης, ο ηθοποιός-τραγουδοποιός Νίκος Καλογερόπουλος κ.ά.

Ο Δημήτρης Μέντης γεννήθηκε στην Ελαφόνησο Λακωνίας το 1977. Μεγάλωσε στον Πειραιά όπου, σε νεαρή ηλικία, ήρθε σε πρώτη επαφή με την μουσική κάνοντας μαθήματα πιάνου και αρμονίας στο Πειραϊκό Ωδείο. Είναι αυτοδίδακτος στην κιθάρα και ασχολείται επαγγελματικά με την μουσική, σαν λαϊκός κιθαρίστας, από το 1998 ξεκινώντας από τα φοιτητικά στέκια – μουσικές σκηνές του Ρεθύμνου της Κρήτης.Το 2001 εγκαθίσταται και πάλι στον Πειραιά όπου εργάζεται μέχρι και σήμερα στο ρεμπετάδικο “Ανηφόρι” στην Καστέλα. Παράλληλα έχει συνεργαστεί με αξιόλογους καλλιτέχνες και έχει συμμετάσχει μαζί τους σε μουσικά δρώμενα είτε δισκογραφικά είτε τηλεοπτικά και κινηματογραφικά αλλά και σε συναυλίες εντός και εκτός των συνόρων. Είναι ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος “Salonumuz Klimalidir” με το οποίο εξέδωσε δύο δισκογραφικές δουλειές.

Ο Θεοδόσης (Σάκης) Νικολετόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα τον Οκτώβρη του 1971 κι έχει καταγωγή από Θεσσαλονίκη και Κωνσταντινούπολη.
Παίζει μπουζούκι, μπαγλαμά και τραγουδά (κυρίως ρεμπέτικα της “Πειραιώτικης σχολής”) από το 1994.
Είναι αυτοδίδακτος και ξεκίνησε να εργάζεται από το 1994 στο “Οινομαγειρείο” στο Γκάζι και στο “παλιό μας σπίτι” στην Καισαριανή. Ύστερα από σχεδόν 2 χρόνια “σεμινάρια” στο νησί του Μάρκου Βαμβακάρη, τη Σύρα, επιστρέφει στην Αθήνα και εργάζεται μέχρι σήμερα στο ρεμπετάδικο “Ανηφόρι” του Πειραιά καθώς και σε άλλους χώρους της Αθήνας και της επαρχίας και συνεργάζεται με αξιόλογους, διάσημους και μη, καλλιτέχνες.
Έχει δισκογραφική, ραδιοφωνική, τηλεοπτική και κινηματογραφική δραστηριότητα, συμμετοχή σε συναυλίες και φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού με ρεμπέτικες κομπανίες αλλά και ως μπασίστας με το συγκρότημα Salonumuz Klimalidir.

Ο Στέλιος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Λάρισα τον Απρίλη του 1987 και κατάγεται από τα Τρίκαλα. Παίζει μπουζούκι, μπαγλαμά και τραγουδά ρεμπέτικα και λαικά τραγούδια με μια ιδιαίτερη έμφαση στο έργο του Βασίλη Τσιτσάνη. Είναι αυτοδίδακτος εμπειροτέχνης μουσικός και ξεκίνησε την εντατική του ενασχόληση το 2012. Ξεκίνησε να παίζει στον Βόλο όπου ζούσε και έπειτα στην Αθήνα από το 2016 σε διάφορους χώρους. Συνεργάζεται με διάφορους καλλιτέχνες και έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και φεστιβάλ ανά την Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος της ρεμπέτικης κολλεκτίβας Ανοιχτή Κομπανία της Καστέλλας – Α.Κ.Κ.(ρ.κ.)

Ο Αντώνης Πελεκάνης γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Ξεκίνησε σαν εμπειροτέχνης από Δεκατριών ετών, παίζοντας αρχικά κιθάρα κλασική και ακουστική, από τα πρώτα βήματα είχε την εμπειρία των μουσικών Γκρουπ. Παίζοντας rock και blues, ανακάλυψε ότι το μπάσο είχε δονήσεις που περνούσαν τόσο στον χώρο, αλλά και σε αυτόν στο ίδιο, πήρε προτεραιότητα το ηλεκτρικό μπάσο περισσότερο, έπαιξε πολύ σύντομα σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών επαγγελματικά στα καλύτερά μουσικά σχήματα και με αρκετά επώνυμους καλλιτέχνες, και σε μόνιμη συνεργασία με αρκετούς, όπως: Πόλυ Πάνου, Βίκυ Μοσχολιού, Θέμις Αδαμαντίδης, Μανώλης Ρασούλης, και πολλούς άλλους. Όταν ήταν ήδη δέκα χρόνια επαγγελματίας μουσικός, ξεκίνησε τις κλαδικές σπουδές στο κόντρα μπάσο, τελειώνοντας τις σπουδές μετά από δέκα χρόνια, παίρνοντας το δίπλωμα των σπουδών στο κόντρα μπάσο γίνεται μέλος της Συμφωνικής ορχήστρας Πειραιά με Μαέστρο τον Ανδρέα Παρίδη για δύο χρόνια. Δίνει εξετάσεις κατόπιν σε ακρόαση μουσικών στην κρατική ορχήστρα Αθηνών και συνεργάζεται από το 1995-2005, σαν μόνιμο έκτακτο μέλος της ορχήστρας. Πολλές συμμετοχές και σε άλλες ορχήστρες σαν έκτακτος μουσικός: Εθνική Λυρική Σκηνή και σε πολλά άλλα μουσικά δρώμενα Εθνικό Θέατρο κ.λ.π. Είχε κερδίσει τρεις συνεχόμενες χρονιές υποτροφία σπουδών, έπαιξε όταν σπούδαζε στην ορχήστρα Νέων της ΕΟΚ επίσης τρεις φορές, και πειραματίζεται παράλληλα με πολλά άλλα μουσικά σχήματα και διαφορετικά στυλ μουσικής όπως: Έθνικ, Τζαζ, Έντεχνης Ελληνικής μουσικής, καλό Ελληνικό Τραγούδι, Παραδοσιακής μουσικής. Στην παραδοσιακή μουσική είχε κάνει εγγραφές στο τρίτο πρόγραμμα με τις καλύτερους παραδοσιακούς μας μουσικούς και σολίστες όπως: Βασίλης Σούκας, Βασιλόπουλος, Γιώργος Κόρος, Κοτούλας και άλλους πολλούς. Στο χώρο του ρεμπέτικου τραγουδιού, συνεργάζεται με τον Μιχάλη Γενίτσαρη, Μπάμπη Τσέρτο, Αλεξάνδρα, Μαριώ.
Στο χώρο της κλασικής μουσικής παίζει σε μεγάλες ορχήστρες για εικοσιπέντε χρόνια. Είναι καθηγητής Κόντρα Μπάσου στα Μουσικά γυμνάσια σαν Αναπληρωτής είκοσι χρόνια, η μουσική είναι ένας κόσμος ολόκληρος για τον ίδιο, και σε όποιο διαφορετικό μουσικό στυλ συμμετέχει, το αφουγκράζεται με μεγάλο σεβασμό, προσπαθώντας να συνοδεύσει και να γίνει ένα με αυτό που ακούει.

 

Κόστος:

10 € με ένα βιολογικό κρασί/ρακί/ρακόμελο
12 € με δύο (βιολογικό κρασί/ρακί/ρακόμελο)
15 € με τρία (βιολογικό κρασί/ρακί/ρακόμελο)
Και πάντα με την έκπτωση για την οποία έχουμε δεσμευτεί για τους φίλους μας που χρειάζεται να έχουν κάνει rapid test για να παρευρίσκονται.

* Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας.

* Είσοδος με πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης ή rapid τεστ.

* Λόγω περιορισμού στην χωρητικότητα σας προτείνουμε να κλείσετε την θέση σας.

* Σε περίπτωση ακυρώσεως της εκδήλωσης λόγω απρόβλεπτων μέτρων τα χρήματα από τις κρατήσεις θα επιστραφούν άμεσα.

 

The event is finished.

Date

Sep 30 2021
Expired!

Time

9:00 pm

Cost

10.00 €
ΔΟΝ Σαλόνι Τεχνών

Location

ΔΟΝ Σαλόνι Τεχνών
Mesologgiou 25, Paleo Faliro 175 63
Website
https://don-salonitexnon.gr

Organizer

ΔΟΝ Σαλόνι Τεχνών
Phone
210 9844081
Email
don.saloni.texnon@gmail.com
Website
https://don-salonitexnon.gr/

Other Organizers

Στέλιος Παπαδόπουλος
Website
https://www.facebook.com/adrian.smith.96199/about