Εργαστήριο Awakening Yoga

Εργαστήριο Awakening Yoga

Awakening Yoga

By Flow through movement

Calming the mind is yoga.
Not just standing on the head!

~SWAMI SATCHIDANANDA~

 

Αυτή η 9ωρη Εισαγωγή στο Awakening Yoga Program είναι ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσετε ή να αφυπνίσετε την πρακτική σας στη γιόγκα!

 

Τι θα δουλέψουμε κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου:

  • Back Bends – Σπονδυλική στήλη
  • Anxiety – Επικέντρωση
  • Shoulders – Χέρια και ώμοι

Το καλοκαίρι το σώμα μας, όπως και το μυαλό μας αλλάζουν δραματικά. Το σώμα ανταποκρίνεται πιο εύκολα και χρειάζεται λιγότερος χρόνος και εξωτερική θερμότητα για να προετοιμαστεί για back-bends. Με την σωστή προθέρμανση και την λειτουργική προετοιμασία θα χρησιμοποιήσουμε το χρόνο μας παίζοντας με μια ποικιλία back-bends. Με ιδιαίτερη έμφαση στην σωστή κίνηση και ευθυγράμμιση και με προσοχή στις λεπτομέρειες θα μάθουμε πώς να κάνουμε περισσότερα χωρίς να πιέζουμε το σώμα μας, χρησιμοποιώντας την αναπνοή μας.

Ως εισηγήτρια του σεμιναρίου επέλεξα το ΔΟΝ Σαλόνι Τεχνών, χώρο υψηλής αισθητικής, που αποπνέει ασφάλεια και ηρεμία, καθώς βρίσκεται μέσα σε έναν καταπράσινο κήπο. Μέσω αυτού και της άσκησης θα φύγετε ψηλότεροι, ελαφρύτεροι και πιο ελαστικοί.

  • Hip openers – Ευελιξία Ισχίων
  • Psoas – Ισχία
  • Awakened Core – Ενδυνάμωση κέντρου

Θα δουλέψουμε με τα ισχία μας, θα μάθουμε μέσα από διάφορες εύκολες ασκήσεις πώς να ευθυγραμμίζουμε τη λεκάνη μας, πώς δουλεύουν σε σχέση με τους κοιλιακούς μας και πώς τα ισχία επηρεάζουν τη θέση της λεκάνης και της σπονδυλικής στήλης. Η αίσθηση της λεκάνης, η απελευθέρωση και ευελιξία των ισχίων καθώς και η ενεργοποίηση του κοιλιακού πυρήνα (κέντρου) είναι το κλειδί για τη βέλτιστη ευθυγράμμιση και τη σταθερότητα της σπονδυλικής στήλης.

Θα έχετε καλύτερη κατανόηση του πώς ένας αφυπνισμένος πυρήνας υποστηρίζει την καλή ευθυγράμμιση και πώς να προστατεύετε και να αντιμετωπίζετε το σώμα σας καλά στην πρακτική σας, με τρόπο που να υποστηρίζει την πρόοδό σας.

Πρόγραμμα :

Δευτέρα 05/07, 12/07 Ώρα 19:30- 21:00 Ασκήσεις για αυχένα, σπονδυλική στήλη και ώμους.
Τετάρτη 07/07, 14/07 Ώρα 19:30- 21:00 Ασκήσεις για ενδυνάμωση και ευελιξία ισχίων, γονάτων και ενδυνάμωση κέντρου.
Παρασκευή 09/07, 16/07 Ώρα 19:30- 21:00 Ολική επανάληψη προγράμματος.

(Υπάρχει πρόβλεψη και για πρωινά τμήματα βάσει ζήτησης).

Κόστος σεμιναρίου :

Το σεμινάριο έχει κόστος 70 ευρώ για όλο το σεμινάριο (6 μαθήματα).

Για όποιο άτομο επιλέξει να κάνει ανά ημέρα το κόστος είναι 15 ευρώ.

Venue :

ΔΟΝ Σαλόνι Τεχνών Arts & Entertainment venue
Μεσολογγίου 25, Π. Φάληρο Τ.Κ. 17563
Τηλ.: 2109844081

Διδάσκων :

Χριστίνα Ανδρεά – τηλ. επικοινωνίας : 694 63 68 801
e-mail: chrisandr2000@gmail.com 

Βιογραφικό σημείωμα :

Η Χριστίνα Ανδρεά είναι απόφοιτος τoυ επαγγελματικού τμήματος Ανώτερης Σχολής Χορού “Ραλλού Μάνου” το 2004. Συνέχισε τις σπουδές της στην κίνηση παρακολουθώντας πολλά και διάφορα σεμινάρια σύγχρονου, αφρικάνικου χορού, Contact & Movement Improvisation καθώς επίσης και χορογραφίας στην Ελλάδα, Ευρώπη (Άμστερνταμ, Παρίσι, Βρυξέλλες, Βιέννη), Αφρική (Βενίν) και Νέα Υόρκη.

Το 2009 έχοντας καλλιτεχνική βίζα μετακόμισε στην Νέα Υόρκη όπου ξεκίνησε συνεργασία με την χορογράφο Daria Fain και τον αρχιτέκτονα – ποιητή Robert Kocik στην ομάδα The Prosodic Body ως χορεύτρια, περφόρμερ και βοηθός χορογράφου. Τα έργα παρουσιάστηκαν σε διάφορα θέατρα της Νέας Υόρκης.

Η επαφή με την γιόγκα ξεκινάει πολλά χρόνια πριν, ως μέρος της καθημερινής μου εξάσκησης των διαφόρων σωματικών πρακτικών, στην προσπάθεια να βελτιώσει την τεχνική, την ελαστικότητα, αλλά και την ποιότητα της κίνησης της ως χορεύτρια. Στην Νέα Υόρκη είχε την δυνατότητα να έρθει σε επαφή και να κάνει πρακτική σε διάφορα είδη γιόγκα. Εκεί άρχισε να βιώνει και να συνειδητοποιεί τα εκπληκτικά οφέλη της πανάρχαιας αυτής τέχνης. Αυτό την οδήγησε το 2012 να ολοκληρώσει την εκπαίδευση και να αποκτήσει το δίπλωμα διδασκαλίας στο Om Yoga Studio Cynde Lee Teacher Training Vinyasa Flow Yoga. Η Cynde Lee είναι μια από τους 100 δασκάλους γιόγκα στην Αμερική με την μεγαλύτερη επιρροή στο αντικείμενο.

Το 2013 επιστρέφει στην Αθήνα και από τότε παραδίδει μαθήματα Vinyasa Flow Yoga ομαδικά ή ατομικά. Αυτό που την ενθουσιάζει σε αυτή την τεχνική είναι ότι οι κινήσεις είναι ομαλές με ροή, σχεδόν χορευτικές γι’ αυτό και κάθε μάθημα δεν είναι ποτέ το ίδιο με το προηγούμενο. Η Χριστίνα Ανδρεά Διδάσκει ανάλογα με το τι χρειάζεται το κάθε σώμα ξεχωριστά, έτσι ώστε ο κάθε ένας από εμάς να μπορεί να βιώσει τα ψυχικά αλλά και σωματικά οφέλη που μπορεί να του δώσει αυτή η πρακτική!

The event is finished.

Hourly Schedule

Δευτέρα

7:30 - 9:00
Awakening Yoga
Ασκήσεις για αυχένα, σπονδυλική στήλη και ώμους.

Τετάρτη

7:30 - 9:00
Awakening Yoga
Ασκήσεις για ενδυνάμωση και ευελιξία ισχύων γονάτων και ενδυνάμωση κέντρου.

Παρασκευή

7:30 - 9:00
Awakening Yoga
Ολική επανάληψη προγράμματος.

Date

Jul 05 2021
Expired!

Time

Δευτέρα 05/07, 12/07 Ώρα 19:30 - 21:00 / Τετάρτη 07/07, 14/07 Ώρα 19:30 - 21:00 / Παρασκευή 09/07, 16/07 Ώρα 19:30 - 21:00
7:30 pm - 9:00 pm

Cost

15.00 €
ΔΟΝ Σαλόνι Τεχνών

Location

ΔΟΝ Σαλόνι Τεχνών
Mesologgiou 25, Paleo Faliro 175 63
Website
https://don-salonitexnon.gr
Category

Organizer

Χριστίνα Ανδρεά
Phone
694 63 68 801
Email
chrisandr2000@gmail.com